WAAROM KIEZEN VOOR EEN PIAZZETTA PELLETKACHEL ?

 

Pelletkachels bieden tal van voordelen:

 • Zuinig in verbruik: tot -40 % t.o.v. gaz en mazout.
 • Milieuvriendelijk: ( CO2 – neutrale uitstoot ). 
 • Comfortabel verwarmen: weinig onderhoud en gemakkelijk instelbaar.
 • Groot vermogenbereik: van 6 kW tot 100 kW. 
 • Volledig ingepakte ventilatoren: bijna geruisloos.
 • Eenvoudige sturing en integreerbaar.


De Piazzetta houtpelletkachels zijn de enige kachels waarbij de warme lucht enkel van vanonder geblazen wordt, zodat de warmte zich perfect verspreidt in de hele plaats aan dezelfde temperatuur.

Kachels en haarden van Piazzetta bieden een uniek design oplossing voor uw verwarming, waarbij zowel de esthetische en functionele kenmerken zeer belangrijk zijn.

De verschillende modellen onderscheiden zich door hun verschillende capaciteiten en door het probleem van de verwarming op te lossen op een persoonlijke manier.

De gebruikte materialen en het handwerk zijn van hoge kwaliteit, dat zich uit in de werking en betrouwbaarheid op lange termijn.

Piazzetta gebruikt majolica voor de bekleding van haar kachels.

De mantel van de kachel wordt gemaakt door middel van een exclusief proces, waarbij het productiecyclus 15 dagen in beslag neemt, verdeeld over 9 verschillende operaties, volledig met de hand gemaakt.

Binnen de speciale workshop, worden hooggeschoolde ambachtslieden op regelmatige basis aangevuld met steeds evoluerende technologie, waarbij elke individuele afdeling zich toespitst op de grootte, kwaliteit en schoonheid van de kachels.

Van alle kunsten en ambachten, is keramiek een van de sterkste waarden die vergelijkbaar is met het ruwe materiaal dat piazzetta gebruikt voor de verwerking.

Eens de ongevormde brok klei verwerkt is, verwerft het uiterlijk een oneindige meerwaarde aan de kachel.

Het bekleden van een naakt verwarmingselement met de juiste vormen en kleuren van majolica, garandeert niet alleen een merkbaar esthetisch aspect, het zorgt ook voor de juiste warmteverspreiding.

Majolica creëert een echt “thermisch vliegwiel”: het verzamelt de uitgestraalde warmte van het vuur en verspreidt ze op een constante en gelijkmatige manier.

Hoe groter en hoe uniformer de warmte-uitstralende oppervlakten , hoe beter de capaciteit tot het verspreiden van gelijkmatige, aangename warmte. 

Warme lucht heeft van nature de neiging zich te richten naar het plafond waar de temperatuur kan oplopen tot 30°, terwijl de gelijkvloerse temperatuur maar 19° is.

 • Het multifuoco-systeem: een uniek ventilatiesysteem voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de gehele omgeving, waarbij de afvoer van warme lucht zich langs de grond verspreidt.

  De pelletkachel verwarmt niet alleen de ruimte waar de kachel staat, de warme lucht wordt ook rondgestuurd naar andere kamers.

  Dit is flexibel; u kan de warme luchtstroom en het vermogen aanpassen met uw afstandsbediening.